Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Wilt u een dagje uit in het Nationaal Park Dwingelderveld? Ga dan naar het Bezoekerscentrum Dwingelderveld; het ideale startpunt voor diverse activiteiten in het gebied. Het centrum ligt aan de zuidwestkant van het gebied, even buiten Ruinen.

In en rond het bezoekerscentrum is een permanente tentoonstelling welke informatie biedt over het ontstaan en het beheer van het kostbare heidelandschap. De diverse thema’s van wisselexposities maken het de moeite zeker waard om een regelmatig bezoek te brengen. In het bezoekerscentrum staat daarnaast een grote maquette van het gebied.

Wanneer u een kijkje neemt in de tuin van het bezoekerscentrum, dan moet u niet vergeten om de vlinder- en kruidentuin, de bijenstal en het bijenhotel te bezoeken. Bovendien groeien tal van planten uit heide en veen, zoals de zonnedauw, rond het veentje in de tuin. Medewerkers en vrijwilligers geven u graag informatie en uitleg over de soorten planten, kruiden en vlinders of vertellen u graag meer over het Nationaal Park Dwingelderveld, de diverse activiteiten en het beheer.

Winkel

Ook voor leuke cadeautjes kunt u bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld terecht. In het winkeltje zijn leuke ‘hebbedingetjes’ voor binnen en buiten opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan leesboeken en natuurgidsen, maar ook vogelhuisjes en spullen waar kinderen zich mee kunnen vermaken moet u niet vergeten. Snuffel gezellig rond onder het genot van een lekker kopje koffie of thee!

Wandelen in het Dwingelderveld

Wandelen Dwingelderveld

Het bezoekerscentrum is het startpunt voor vele korte en langere wandelroutes. Deze routes lopen door de verschillende types landschappen en worden aangegeven met paaltjes. Wilt u meer informatie over deze routes? De baliemedewerkers helpen u graag op pad of kijk op de website van Natuurmonumenten voor diverse routes.

U vindt het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen.