Omgeving

Omgeving

Honderd jaar geleden was bijna heel Drenthe één grote heidevlakte, welke inmiddels grotendeels is verdwenen. Bent u toch op zoek naar de plek waar u kunt genieten van uitgestrekte paarse vlaktes, bloeiend struikheide en prachtige vennetjes en veenmoerassen? Dan is het landschap van Nationaal Park Dwingelderveld een plek waar u deze wensen (en meer) kunt vervullen!

Zeer uiteenlopende landschappen

Wie het Dwingelderveld bezoekt zal genieten van veel verschillende landschappen. Het afwisselende gebied trekt jaarlijks vele natuurliefhebbers en vakantiegangers. Legio wandel- en fietspaden, gemarkeerd en ongemarkeerd, verhard en onverhard, doorlopen het Dwingelderveld, waardoor u veel delen van het gebied kunt bezoeken. Om het natuurschoon enigszins te beschermen wordt u verzocht uw honden aan te lijnen (zij mogen loslopen in de daarvoor speciaal aangewezen gebieden). Meer informatie hierover vindt u op deze pagina van het Nationaal Park Dwingelderveld.

Onbegrensde natuur

Nationaal Park Dwingelderveld is een uniek en fantastisch gebied. Uniek omdat het ’t grootste eensgezinde natte heidegebied van West-Europa is. En fantastisch omdat u er licht hellende heidevelden met plassen, vennetjes, moerassen, stuifzand en bos vindt. In de sfeervolle esdorpen rond het Nationaal Park, zoals Ruinen en Dwingeloo, is de cultuurhistorie van omstreeks een eeuw geleden nog tastbaar aanwezig.