Drenthe ‘jaagt' op edelhert

Drenthe ‘jaagt' op edelhert

Drenthe ‘jaagt' op edelhert

DWINGELOO/ASSEN - Recreatieondernemers willen liever nog vandaag dan morgen dat edelherten naar Drenthe komen. De introductie van groot wild geeft een nieuwe impuls aan recreatie en toerisme. Het Dagblad van het Noorden schreef erover in de krant van 30 oktober 2014.


De ondernemers rond het Nationaal Park Dwingelderveld vinden het vreemd dat tot nu toe alleen het Nationaal Park Drents-Friese Wold in beeld is voor de introductie van groot wild in Drenthe. De ondernemers: ,,Waarom hoort ‘ons' Dwingelderveld daar niet bij?”

Volgende week presenteren Gedeputeerde Staten van Drenthe hun visie op het Flora en Fauna Beleidsplan. ,,Wij zijn positief over de introductie van edel- en damherten”, reageert gedeputeerde Rein Munniksma. Het beleidsplan maakt de weg vrij voor een onderzoek in het Drents-Friese Wold voor de entree van de grote herten.

Duidelijk is dat het Drents-Friese Wold hoge ogen gooit. ,,Een populatie van zo'n 200 edelherten vindt overvloedig voedsel in het nationaal park”, verzekert onderzoeker Albert Kerssies. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Drents Landschap hebben zelf al een verkennend onderzoek in dit gebied afgerond. Een flinke populatie is nodig om inteelt te voorkomen. Kerssies: ,,De leefomstandigheden in het voedselrijke Drents-Friese Wold zijn voor edelherten veel beter dan op de Veluwe.”

Bron: Dit bericht en de foto zijn afkomstig van DVHN, http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/drenthe-jaagt-op-edelhert-11843933.html