Workshop Landschapsfotografie in het Dwingelderveld – Zaterdag 8 november

Workshop Landschapsfotografie in het Dwingelderveld – Zaterdag 8 november

Workshop Landschapsfotografie in het Dwingelderveld – Zaterdag 8 november

Fotograaf Axel Wiewel geeft op zaterdag 8 november de workshop Landschapsfotografie. Het Nationaal Park Dwingelderveld is de ideale locatie voor deze workshop. Vrijetijdsfotografen krijgen in de ochtend theorieles over digitaal fotograferen en zullen in de middag buiten fotograferen. De hobbyfotografen leren hoe ze prachtige foto’s van het landschap kunnen maken met hun eigen camera. 


De theorie van digitale fotografie
In de ochtend zal fotograaf Wiewel vertellen over de werking van de camera. Hierbij komen onder andere de basistechnieken aan bod, zoals de sluitertijd en het diafragma. Daarnaast geeft hij tips aan de deelnemers, om ze te leren hoe ze een landschap zo interessant mogelijk kunnen vastleggen. Na de theorie is het tijd voor de lunch. 

Het landschap fotograferen en reactie van docent Axel Wiewel
In de middag krijgen de deelnemers buiten anderhalf uur de tijd om de geleerde theorie in praktijk te brengen. Ze kunnen bijvoorbeeld kiekjes nemen van de bijzondere heidevelden of unieke bomen in het Dwingelderveld. Bekend fotograaf Wiewel bekijkt de foto’s na afloop en voorziet de deelnemers van opbouwende kritiek. 

Opgave is hier mogelijk! 

Praktische informatie
Startlocatie: Theehuys Anserdennen, Schapendrift 1, Ansen
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 55,00 voor leden van Vereniging Natuurmonumenten, € 57,50 voor niet-leden. Inclusief koffie, thee en een heerlijke lunch.

Let op! Bij deelname is opgave vooraf en het meenemen van een eigen camera verplicht. Bij minder dan acht aanmeldingen gaat de cursus niet door.

De foto is gemaakt door fotograaf Axel Wiewel