Zondagmiddag 16 maart – Lezing bij ‘BroodjeKunst’ door Peter van der Veen

Zondagmiddag 16 maart – Lezing bij ‘BroodjeKunst’ door Peter van der Veen

Zondagmiddag 16 maart – Lezing bij ‘BroodjeKunst’ door Peter van der Veen

Aanstaande zondag houdt schilder en tevens lid van de kunstgroep ‘TAKE5’ Peter van der Veen een lezing. Deze lezing gaat over zijn abstracte werken, zijn overstap van dichter naar schilder en zijn deelname aan de ‘TAKE 5 groep’. Deze  interessante bijeenkomst zal plaatsvinden in de galerie-ruimte van restaurant ‘Onder de Eiken’ te Dwingeloo.


Opvallend
De eigen filosofie van de ‘TAKE5 groep’ spreekt Peter enorm aan. Non-conformistisch, niet meewaaien met moderne winden, professionele werken en wegblijven van de subsidiekunst. De schilder exposeert tot 6 april in Kunsthuis Secretarie in Meppel. Volgens hem maakt de uitgebreide lezing bij BroodjeKunst een bezoek aan de expositie helemaal compleet. Een opvallend fenomeen in de werken van Van Der Veen is het gebruik van thema`s, herhaling en kleurrijke patronen. De schilder ziet het leven als een grote herhaling, waardoor dynamiek kan ontstaan. Deze dynamiek probeert hij op het doek te zetten, net als een soort confetti.

De lezing
De van oorsprong dichter vertelt over zijn overstap naar het schilderen. Daarnaast zal Van Der Veen´s werk en een korte film over kunstgroep ‘TAKE 5’ te zien zijn. Kom bij deze lezing en ervaar het verhaal achter de kunst van Peter van der Veen. 

Na de lezing kunt u genieten van een heerlijke lunch bij restaurant ‘Onder de Eiken’.Deze lunch is samengesteld uit biologische producten.

Praktische informatie
Tijd: 12.00 uur – 14.00 uur
Toegangsprijs inclusief lunch:  € 15.00 per persoon
Reserveren via: broodjekunst@kpnmail.nl
Locatie: Onder de Eiken, Drift 20a, Dwingeloo