Zaterdag 28 december opnieuw het succesvolle Winterzinnen!

Zaterdag 28 december opnieuw het succesvolle Winterzinnen!

Zaterdag 28 december opnieuw het succesvolle Winterzinnen!

De eerste editie van Winterzinnen was vorig jaar een groot succes! Het muziek en de literatuur tezamen was voor velen een geweldige beleving. Stichting Zomerzinnen besloot daarom de tweede editie van Winterzinnen te organiseren, en wel op 28 december van 16:00-20.30 uur in en rond Museums Vledder


Museums Vledder
De bezoekers worden door het geluid van een midwinterhoorn naar Museums Vledder getrokken, , de warme chocolademelk en Glühwein staan daar klaar. Onder het genot van een drankje kan er op drie plaatsen geluisterd worden naar boeiende verhalen. 

Het programma
Nicolette Leenstra draagt De Karavaan voor, een lang verhalend gedicht. Dieneke Smink schrijft al jaren korte verhalen en columns, onder meer gebundeld in het boek Drie keer dertig daagse dingen. Van Aleid Rensen verscheen al in oktober de 2e druk De verdwenen dierentuin. Allen dragen u graag een luisterrijk verhaal toe.

Tijdens een warme maaltijd in het museum kunt u genieten van de tonen van Wil Boonstra, bandoneon en Ingrid Barendsen, piano. Daarna leest Gerard Nijenhuis voor uit eigen werk in zowel het Drents als Nederlands.

De Koude Oorlog aan de IJssel, een ongewone roman in brieven. In Olst wordt het boek van A.L. Snijders en Erik Harteveld 18 december gepresenteerd, maar Winterzinnen heeft de primeur.

Tussendoor kunt u de expositie literaire litho’s bekijken. Schrijvers zoals Hugo Claus en Jan Cremer laten u kunst zien waarin gedichten van hen zijn verwerkt en ook ziet u een werk uit de nalatenschap van Boudewijn Büch.

Kortom, een programma met voor ieder wat wils, u mag het niet missen!

Praktische informatie
Toegangsprijs € 20,-
Reserveren gewenst via E-mail: kaarten@zomerzinnen.nl
Adres: Brink 1, Vledder