Nieuws

Nieuws

In de omgeving van het Nationaal Park Dwingelderveld gebeurt altijd iets! Tijdens uw verblijf rondom het Nationaal Park Dwingelderveld is ontspanning van groot belang. Wij houden u graag op de hoogte van interessante activiteiten en de laatste nieuwtjes uit Zuidwest-Drenthe. 

Nationaal Park Dwingelderveld vanuit de lucht!

Nieuws
10-11-2015

De afgelopen jaren is er veel geld geïnvesteerd in Nationaal Park Dwingelderveld, met als resultaat een prachtig natuurgebied dat stil en nat is. Het zandpad en fietspad geven u de mogelijkheid door het park te wandelen en fietsen. RTV Drenthe maakte van het Dwingelderveld prachtige beelden, welteverstaan vanuit de lucht, zodat u ook alvast online kunt zien wat het schitterende Drentse natuurgebied u te bieden heeft. 

Lees meer

Zondag 15 november - Zondagmiddagwandeling Dwingelderveld

Nieuws
29-10-2015

Ga zondag 15 november met een gids van Natuurmonumenten mee het Dwingelderveld in! Met een warme jas aan en waterdichte laarzen gaan we samen de prachtige Drentse natuur in. Na afloop drinken we een heerlijke kop warme chocolademelk.

Lees meer

Zaterdag 24 oktober - Siepel Blues Festival in Dwingeloo

Nieuws
20-10-2015

Drenthe bruist van de activiteiten. Zo bent u vanaf het Dwingelderveld gezien in een kwartiertje in Dwingeloo. Dat is zaterdag 24 oktober zeker de moeite waard. Deze dag is het Full Moon Siepel Blues festival (met een uniek Bluesdiners vanaf 17.00 uur) in Dwingeloo.  Dit super leuke festival is georganiseerd door de diverse horecabedrijven. Tijdens een heerlijk bluesdiners bij Hotel Wesseling of Restaurant Sijs kunt u volop genieten van het bluesmuziek. Vanaf 20.30 uur start de kroegenblues, u kunt dan in de kroegen bij en rondom de Brink verder genieten van de beste Blues hits!

Lees meer

Bosdag Dwingelderveld – Maandag 19 oktober

Nieuws
14-10-2015

Kom maandag 19 oktober naar de Bosdag Dwingelderveld voor een ministruintocht in het prachtige natuurgebied. We starten vanaf Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Een gids van Natuurmonumenten laat zien hoe mooi het bos is in de herfst. Na de heerlijke wandeling kun je creatief aan de slag, dan is het mogelijk om een bosknutsel te maken. 

Lees meer

Zaterdag 17 oktober - Paddenstoelen ontdektocht Dwingelderveld

Paddenstoelen ontdektocht Dwingelderveld
09-10-2015

Op zaterdag 17 oktober is er een leuke activiteit in het Dwingelderveld voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar: de Paddenstoelen ontdektocht. Tijdens de tocht neemt een gids van Natuurmonumenten u en uw kinderen mee naar de Anserdennen. Er zijn tal van soorten paddenstoelen in Nederland. U zou bijvoorbeeld de Vliegenzwam, Klaprooswasplaat of het Kleverig Koraalzwammetje tegen kunnen komen in het Dwingelderveld.

Lees meer

Zaterdag 3 oktober - Dwingelderveld Mountainbiketoertocht

Nieuws
29-09-2015

Op zaterdag 3 oktober start vanaf sportpark de Baete aan de Wolvenweg te Ruinen de Dwingelderveld Mountainbiketoertocht. Deze tocht wordt georganiseerd door de Wieler Toer Club Ruinen. Er kan gestart worden tussen 9:00 en 10:00 uur. U kunt zelf kiezen welke afstand u wilt rijden: 30, 45 en 60 kilometer. 

Lees meer

Zondag 27 september - Tuin- en Smaakmarkt Dwingelderveld

Nieuws
23-09-2015

Kom zondag 27 september naar de Tuin- en Smaakmarkt in het Dwingelderveld. Natuurmonumenten organiseert deze leuke markt waar volop vertier is. Er zijn bijvoorbeeld ook leuke kramen waar onder andere streekproducten uit eigen tuin worden verkocht. De locatie is uniek: achter Bezoekerscentrum Dwingelderveld vindt u namelijk een unieke vlindertuin, waar alle activiteiten plaatsvinden. Het beloofd een geweldige dag te worden! 

Lees meer

Zaterdag 19 september - Paddenstoelen ontdektocht Dwingelderveld

Nieuws
15-09-2015

Op zaterdag 19 september is er een leuke activiteit in het Dwingelderveld voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar: de Paddenstoelen ontdektocht. Tijdens de tocht neemt een gids van Natuurmonumenten u en uw kinderen mee naar de Anserdennen. Er zijn tal van soorten paddenstoelen in Nederland. U zou bijvoorbeeld de Vliegenzwam, Klaprooswasplaat of het Kleverig Koraalzwammetje tegen kunnen komen in het Dwingelderveld.

Lees meer

Zaterdag 12 en zondag 13 september - Open Monumentendag Huisje op de Benderse Heide

Nieuws
09-09-2015

Kent u het huisje op de Benderse Berg? Het is normaal gesproken niet toegankelijk, maar dit weekend speciaal voor publiek geopend. Dit in verband met het Open Monumenten Weekend, waarvan het thema dit jaar ‘Kunst en Ambacht’ is. Kom zaterdag 12 en zondag 13 september het huisje bezoeken. U zult prachtige verhalen horen over de bijzondere historie van het huisje op de Benderse Berg.

Lees meer

Zondag 6 september – Pluk de vruchten van het Dwingelderveld

Nieuws
01-09-2015

De natuur van het Nationaal Park Dwingelderveld heeft veel te bieden. Naast de mooie heidevelden en prachtige dieren die u er vindt, is er meer… Aan de rand van het Dwingelderveld vindt u bijvoorbeeld vuilbes, mooie paddenstoelen en bramen, maar ook genezende kruiden. Een IVN-gids laat u tijdens een struintocht in het Dwingelderveld graag zien waarom buiten zijn zo gezond is!  

Lees meer

Vrijdag 28 augustus - Europese Nacht van de Vleermuis Dwingelderveld

Nieuws
25-08-2015

Vleermuizen, u ziet ze niet elke dag. Daarom staat vrijdagavond 28 augustus in het teken van vleermuizen op het Dwingelderveld. Er leven daar echter meerdere soorten van deze prachtige dieren. Ze bewegen snel langs de bomen en maken een geluid dat voor ons oor niet hoorbaar is. Bent u ook benieuwd naar de geluiden van een vleermuis? Een gids van Natuurmonumenten maakt het mogelijk om de geluiden van de vleermuizen toch te horen.

Lees meer

Bezoekerscentrum Dwingelderveld ondergaat metamorfose

Nieuws
12-08-2015

Het Dwingelderveld is een trekpleister voor velen. Aan het natuurgebied is de afgelopen jaren veel gewerkt. Nu ondergaat ook Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen een metamorfose. Jaarlijks komen maar liefst 170.000 bezoekers naar het centrum. Volgens beheerder Casper de Jong (beheerder Bezoekerscentrum Dwingelderveld) en medewerkers is het tijd om het Bezoekerscentrum Dwingelderveld een nieuwe impuls te geven.

Lees meer

Donderdag 20 augustus - Paarse Pracht wandeling Dwingelderveld

Nieuws
11-08-2015

Augustus 2015, de struikheide in het Dwingelderveld bloeit oogverblindend. Met zonnestralen op de, inmiddels paarskleurige, heidevelden wil er zelfs een heerlijke nectargeur ontluiken. Op donderdag 20 augustus kunt u hiervan meegenieten tijdens de Paarse Pracht wandeling. Een gids van Natuurmonumenten laat u tijdens deze wandeling de mooiste plekjes van het natuurgebied zien.  

Lees meer

Donderdag 13 augustus 2015 - Reeën fiets excursie Dwingelderveld

Nieuws
04-08-2015

Houdt u van fietsen, dieren én de natuur van de provincie Drenthe? Dan is de Reeën fiets excursie Dwingelderveld op donderdagavond 13 augustus een leuk uitje voor u!  Vanaf 18.30 uur neemt een gids van Natuurmonumenten u mee naar de verschillende plekken waar vaak reeën worden gezien. Ziet u het al voor zich, grazende herten in de avondschemering van dichtbij bekijken? Een geweldige ervaring om mee te mogen maken.

Lees meer

Nationaal Park Dwingelderveld Wildwandeling – Dinsdag 4 augustus

Nieuws
28-07-2015

Speciaal voor kinderen (van 6 tot 12 jaar) en hun ouders is dinsdag 4 augustus ’s avonds een Wildwandeling in het Dwingelderveld. Tijdens de Wildwandeling wordt gezocht naar bijzondere sporen van dieren die in het wild leven, zoals roofvogels of bijvoorbeeld reeën. Trek oude kleren aan en ga gezellig samen mee. Kortom: beleef een spannende avond in het Dwingelderveld!

Lees meer

Donderdag 23 juli: Demonstratie schapenscheren in het Dwingelderveld

Nieuws
20-07-2015

Met dit zomerse weer wordt het hoognodig tijd om de schapen te ontdoen van hun warme vacht. Op donderdag 23 juli wordt er daarom in het Dwingelderveld een demonstratie gegeven, door schaapherder Johan Coelingh, om te laten zien hoe de schapen worden geschoren. Tijdens de demonstratie kan je de zachte vacht voelen en vragen stellen. Een leuk uitje voor de hele familie!

Lees meer

Vrijdag 17 en zaterdag 18 juli: Paardendagen in Dwingeloo

Nieuws
14-07-2015

In de omgeving van het Dwingelderveld is veel te beleven. Zowel terugkerende activiteiten als spectaculaire evenementen maken een bezoek aan deze omgeving zeker de moeite waard. Voor inwoners én toeristen is het een aanrader om op vrijdag 17 juli en zaterdag 18 juli op het evenemententerrein in Dwingeloo de Paardendagen Westhoek bij te wonen. Het terrein ligt op enkele minuten afstand van het Dwingelderveld. 

Lees meer

Donderdag 9 juli: Diersporendag in het Dwingelderveld

Nieuws
07-07-2015

Kan jij raden welk dier welk spoor maakt? Kom dan donderdag 9 juli naar de Diersporendag in het Dwingelderveld en ga mee op ministruintocht. Samen met een gids ga je op pad en speur je naar de dierensporen. Het is handig om een loep mee te nemen zodat je ook de kleinste sporen goed kunt zien.

Lees meer

Woensdag 8 juli: Bijendag in het Dwingelderveld

Bijendag in het Dwingelderveld
29-06-2015

Kom woensdag 8 juli naar de Bijendag in het Dwingelderveld en ontdek hoeveel verschillende bijen en hommels er zijn! Samen met de imkers van de Ruiner Imkervereniging, maak je kennis met de vele soorten bijen en hommels. Want de honingbij kennen we waarschijnlijk wel, maar wist je dat er ook bijen zijn die holletjes in de grond maken?

Lees meer

Dinsdag 7 juli: Avonturendag Dwingelderveld

Nieuws
23-06-2015

Kom dinsdag 7 juli naar de Avonturendag in het Dwingelderveld en ontdek de wereld van de struinpaadjes, waterspeelplekken en het wilgenhuttendorp. Rondom het bezoekerscentrum is genoeg te beleven.

Lees meer

Maandag 6 juli: Waterdiertjesdag Dwingelderveld

Nieuws
19-06-2015

Ontdek de wereld van de waterdiertjes op maandag 6 juli in het Dwingelderveld. Samen met een natuurgids gaat u bij een vennetje op zoek naar allerlei soorten waterdieren. Stekelbaarsjes, beestjes met bijzondere ogen, insecten die over het water kunnen lopen, u komt ze allemaal tegen! U leert bijvoorbeeld hoe ze ademen onder water, of hoe ze zich voortbewegen. Een ontzettend gezellige dag voor het hele gezin!

Lees meer

Donderdag 25 juni: Zomeravondlezing ´wilde bijen´ Dwingelderveld

Nieuws
09-06-2015

Op donderdag 25 juni houdt gastspreekster Diliana Welink een avondlezing over het voortbestaan van de bijen. Door de actuele bedreigingen, zoals het gebruik van landbouwgif, is de huidige populatie behoorlijk verminderd. Tijdens de avondlezing besteedt Diliana aandacht aan manieren om deze belangrijke insecten te laten voortbestaan. 

Lees meer

Zaterdag 20 juni: Midzomernachtwandeling Dwingelderveld

Nieuws
03-06-2015

Midden in de zomer, vlak na zonsondergang, wandelen in het Dwingelderveld. Het nachtleven komt op gang: vossen komen uit hun holen, vleermuizen scheren over de meertjes en het geroffel van een specht is in de verte te horen. Als uw ogen eenmaal aan het donker zijn gewend, is er genoeg te zien. Kom naar het Dwingelderveld en beleef deze bijzondere nacht!

Lees meer

Vrijdag 19 juni: Reeënexcursie Lheebroekerzand

Reeënexcursie Lheebroekerzand
10-06-2015

Op vrijdag 19 juni wordt er een reeënwisselexcursie gehouden in Lheebroekerzand. Samen met een gids van het IVN (Instituur voor natuureducatie en duurzaamheid) gaat u opzoek naar de reeën.

Lees meer

Zaterdag 23 mei: Reeënwandeling in het Dwingelderveld

Nieuws
19-05-2015

Samen met een gids op zoek naar de prachtige, sierlijke reeën in het avondschemer? Op zaterdag 23 mei is er een reeënwandeling in het Dwingelderveld onder begeleiding van een gids.

Lees meer

Donderdag 14 mei: Dauwtrappen Dwingelderveld

Nieuws
11-05-2015

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag is een oude traditie. Vroeger was dit een dag waarop je om drie uur ‘s nachts opstond om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Hier komt de term ‘dauwtrappen’ vandaan. De dauw op het gras zou namelijk een zuiverende werking hebben.

Lees meer

Donderdag 7 mei: Diersporendag Dwingelderveld

Nieuws
06-05-2015

Op donderdag 7 mei is het Diersporendag in het Dwingelderveld! Ga samen met een gids op ministruintocht en ontdek de wereld van diersporen. Bij de balie van het bezoekerscentrum kunt u een speurtocht ophalen en tevens vindt u daar een leuke quiz. Als u een dierspoor gevonden heeft, dan kunt u hier een gipsafdruk van laten maken. Een leuke dag voor jong én oud!

Lees meer

Maandag 4 mei: Waterdiertjesdag Dwingelderveld

Nieuws
28-04-2015

Op maandag 4 mei is het Waterdiertjesdag in het Dwingelderveld! Samen met een natuurgids een vennetje bezoeken en dan opzoek naar waterbeestjes. Ontdek hoe klein sommige dieren zijn, hoe ze ademen onder water en hoe ze zich bewegen. Een interessante dag voor het hele gezin!

Lees meer

Zondag 3 mei: Wilde Buiten Dag in het Dwingelderveld

Nieuws
23-04-2015

Op zondag 3 mei wordt er een Wilde Buiten Dag gehouden in het Dwingelderveld. Je leert waar je kunt overnachten in het bos, hoe je een hut bouwt en hoe je de weg naar huis vindt. Zoek je eigen eten in de natuur, proef een insect en nog veel meer!

Lees meer

Zaterdag 18 april: Vroege vogelwandeling IVN Dwingelderveld

Nieuws
15-04-2015

Op zaterdag 18 april is er weer een vroege vogelwandeling. Een gids van IVN Westerveld gaat met u op pad en helpt u bij het ontcijferen van de vogelzang. Aan het einde van de wandeling kunt u precies vertellen welke vogel u hoort zingen. Want ja, een merel en koolmees vallen nog wel te herkennen, maar weet u hoe een boomklever of zanglijster klinkt?

Lees meer

Zondag 12 april: Kom naar de lammetjesdag in Dwingelderveld

Nieuws
07-04-2015

Op zondag 12 april kun je lieve lammetjes aaien en beschuit met muisjes eten. Het is namelijk lammetjesdag bij de schaapskooi in het Dwingelderveld. Schaapherder Johan Coelingh vertelt van alles over zijn kudde Drentse heideschapen. Kom dus gezellig naar de lammetjesdag en geniet van de schoonheid van het voorjaar!

Lees meer

Zaterdag 4 april: Volle Maan Huifkartocht Dwingelderveld

Nieuws
01-04-2015

Op zaterdag 4 april wordt er een Volle Maan Huifkarrentocht georganiseerd. Van 20:00 tot 22:00 uur gaat u met een huifkar een bijzondere rit maken waarbij stil wordt gestaan bij de maan en de invloed op de natuur. Tevens is de kans groot dat u reeën ziet. Ook is er ruim de tijd om de stilte te beleven. Het enige wat deze rust kan verstoren is het gesnuif van de paarden of het ruisen van de wind…

Lees meer

Zaterdag 28 maart: Workshop handmandje vlechten Dwingelderveld

Nieuws
24-03-2015

Zaterdagmiddag 28 maart wordt een workshop hangmandje vlechten georganiseerd. Van 14:00 tot 16:00 uur geeft een ervaren mandenvlechtster tips en trucs om u op weg te helpen. Met wilgentenen maakt u een originele puntmand  voor uw paaseieren.

Lees meer

Zaterdag 28 maart: Workshop landschapsfotografie Dwingelderveld

Nieuws
17-03-2015

Op zaterdag 28 maart wordt er weer een workshop landschapsfotografie georganiseerd. Digitale amateurfotografen leren tijdens deze dag wat ze moeten doen om een geslaagde landschapsfoto te maken.

Lees meer

Vrijdag 20 maart: Nachtwandeling met nachtwachter op Dwingelderveld

Nieuws
10-03-2015

Op vrijdagavond 20 maart wordt er een nachtwandeling georganiseerd in het Dwingelderveld. De nachtwachter laat u geheimen ontdekken die de nacht u te bieden heeft. Bent u een echt dagmens? Dan zult u na deze wandeling ongetwijfeld ook een nachtmens worden. De nachtwachter gebruikt nachtjargon, zoals het begrip ‘sluier van stilte’ en de woorden ‘krekelstem’ en ‘nachtconcert’. Na deze tocht van 3 kilometer komt u weer terug bij het startpunt en heeft u de nodige kennis in huis van een nachtmens.

Lees meer

Zaterdag 14 maart: Workshop Paasversiering vilten Dwingelderveld

Nieuws
03-03-2015

Op zaterdag 14 maart wordt er een creatieve workshop Paasversieringen georganiseerd. Tijdens deze twee uur durende workshop krijgt u uitleg over verschillende vilttechnieken. Met de handige tips van de begeleiders van Natuurmonumenten maakt u een aantal leuke versieringen voor in een paaskrans of paastak. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar, meld u dus snel aan als u zin heeft in een creatieve middag!

Lees meer

Zaterdag 28 februari: Reeën wandeling in het Dwingelderveld

Nieuws
24-02-2015

Op zaterdag 28 februari wordt er een reeën wandeling georganiseerd. Tijdens deze wandeling in het avondschemer, ga je met een gids op zoek naar deze prachtige, sierlijke dieren. De gids kent veel plekken waar vaak reeën worden gezien. Maar de natuur heeft nog veel meer moois te bieden als het begint te schemeren.

Lees meer

Dinsdag 24 februari: Wildwandeling in het Dwingelderveld

Nieuws
19-02-2015

Dinsdag 24 februari (in de voorjaarsvakantie) wordt er een spannende wildwandeling georganiseerd,  waarbij vooral de beleving van kinderen (tot 12 jaar) centraal staat. Samen met de boswachter wordt er op zoek gegaan naar sporen, reeën en roofvogels. Trek wel laarzen en kleren aan die vies mogen worden, want er wordt niet alleen over de bospaden gelopen.

Lees meer

Woensdag 25 februari: Vogeldag Dwingelderveld

Nieuws
11-02-2015

Voor de kinderen tot en met 12 jaar is er in de voorjaarsvakantie op woensdag 25 februari een ‘Vogeldag’ georganiseerd. Tijdens deze dag neemt een gids de kinderen mee op mini-struintocht. De gids vertelt tijdens het vogelspotten over de soorten vogels in de omgeving. In  Bezoekerscentrum Dwingelderveld staat een tafel opgesteld waar van alles te ontdekken is over verschillende vogelsoorten, braakballen en veren. Ook kun je deelnemen aan de vogelquiz en is het mogelijk om zelf een overheerlijke vogelsnack voor vogels te maken.

Lees meer

Planetron Cinedome organiseert laatste sterrenkijkavonden op 18, 24 en 26 februari!

Nieuws
04-02-2015

De Planetron Cinedome in Dwingeloo gaat helaas binnenkort sluiten. Daarom besloten ze om nog drie avonden sterrenkijken te organiseren. De sterrenkijkavonden zijn georganiseerd tijdens de voorjaarsvakantie op woensdag 18,  dinsdag 24 en donderdag 26 februari.

Lees meer

Kunst op de eerste zondag van februari en maart

Nieuws
27-01-2015

Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen organiseert de eerste zondag van februari en maart (1 februari en 1 maart) van 13:00 tot 16:00 uur ‘Kunst op zondag’. Kunstenaars Harm Echten en Loeki Okel zijn aanwezig in het bezoekerscentrum en geven demonstraties op het gebied van etsen (een afbeelding gemaakt in een koperen of zinken plaat waarin de afbeelding door zuur geëtst is) en ‘schilderen’ met schapenwol. U kunt u laten inspireren of de kunst afkijken en gezellig meedoen!

Lees meer

Buurtvolleybaltoernooi Dwingeloo - januari 2015

Nieuws
21-01-2015

Nabij het Dwingelderveld vinden er ook in januari weer sportieve activiteiten plaats. Op maandag 26 en woensdag 28 januari zijn de voorrondes van het Buurtvolleybaltoernooi in Sporthal de Hulsebosch te Dwingeloo. Op zaterdag 31 januari is de finale van het toernooi. Stichting Dorps Activiteiten  Dwingeloo (SDAdwingeloo) organiseert de activiteit. Aan de deelnemers werd de mogelijkheid gegeven om gratis een aantal volleybaltrainingen te volgen bij Volleybalvereniging DOK Dwingeloo-Diever. 

Lees meer

Knutsel erop los tijdens de 'Knutselzondag' - Zondag 18 januari 2015

Nieuws
13-01-2015

Op een winterse dag is het ook heerlijk om binnen te vertoeven. Kom zondag 18 januari van 13.00 tot 16.00 uur knutselen tijdens de Knutselzondag. Er zijn genoeg materialen aanwezig, zoals bijvoorbeeld wol, papier, riet en takken. Creatieve vrijwilligers helpen graag bij het maken van iets leuks. En voor de echte buitenmens is het na de knutselmiddag mogelijk om deel te nemen aan een heerlijke wandeling of speurtocht in het Dwingelderveld.  

Lees meer

Zaterdag 17 januari - Sterrenkijkavond met live-planetariumvoorstelling

Nieuws
06-01-2015

In het Dwingelderveld en Dwingeloo zijn ook in 2015 weer tal van leuke activiteiten te beleven. Op zaterdag 17 januari is de Sterrenkijkavond in Planetron Cinedome met de live-planetariumvoorstelling van ongeveer 60 minuten. Daarnaast krijgt u een rondleiding naar de sterrenwacht. Bovendien kunt u, alleen bij helder weer, een kijkje nemen door de grootste telescoop van Nederland. Ook voor kinderen is het een leuke ervaring, ze kunnen zelfs een Sterrenkijkmedaille winnen.

Lees meer

‘Warm Welkom op het Dwingelderveld’ - Zondag 4 januari 2015

Nieuws
30-12-2014

Op zondag 4 januari hopen de boswachters van het Dwingelderveld ook u een gelukkig nieuw jaar te mogen wensen. Kom tussen 11.00 en 16.00 uur naar het Dwingelderveld om samen het nieuwe jaar in te luiden. U ontvangt gratis een heerlijke kop warme chocolademelk. We hopen ook in 2015 weer een prachtig jaar in de natuur van het Dwingelderveld te beleven, samen met u!

Lees meer

Wandel en quiz mee Tweede Kerstdag tijdens de ‘Kerstwandeling Ruinen Dwingelderveld’

Nieuws
23-12-2014

Stichting Promotie Ruinen organiseert voor de 46ste keer een Kerstwandeling op Tweede Kerstdag. Gaat u ook mee met de wandeltocht op Tweede Kerstdag? U kiezen om een wandeling van 6 kilometer of 10 kilometer te maken. Tijdens de tocht is er een leuke quiz. 

Lees meer

Zondag 21 december Wilde Buitendag in het Dwingelderveld

Nieuws
16-12-2014

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er zondag 21 december een speciale dag in het Dwingelderveld: De Wilde Buitendag. Er zullen vetbollen, vogelsnacks en pindaslingers gemaakt worden.

Lees meer

Beleef de ultieme kerstsfeer op zaterdag 13 december tijdens de Kerstmarkt Dwingeloo

Nieuws
09-12-2014

Op zaterdag 13 december wordt voor de zesde keer de gezellige Kerstmarkt Dwingeloo georganiseerd. De markt zal van 15.00 tot 21.00 uur zijn. De schitterende locatie ‘De Brink’ in Dwingeloo, het groot aantal kramen, de diverse activiteiten en het prachtige decor maken deze markt zeer de moeite waard om te bezoeken!

Lees meer

Canicross training in Nationaal Park Dwingelderveld - Zondag 7 en 14 november

Nieuws
02-12-2014

Ook bij uitstek is de natuur van het Dwingelderveld geschikt voor canicross training. Dit is een training waarbij hondeneigenaren samen met hun hond kunnen hardlopen in een prachtige omgeving. Ook zondag 7 en zondag 14 december vinden er canicross trainingen plaats in het Dwingelderveld. Leest u hier meer over de trainingen. 

Lees meer

Zaterdag 6 december - Dwingelderveld MTB toertocht

Nieuws
25-11-2014

Zaterdag 6 december start de Dwingelderveld MTB toertocht van WTC Ruinen, tussen 9.00 en 10.00 uur, vanaf Sportpark De Hulsebosch in Dwingeloo. De afstanden van de tocht zijn 30, 40 en 50 km. De route loopt onder andere via de bossen van Dwingeloo naar het Ter Horsterzand, dat aan de andere kant van de A28 ligt. 

Lees meer

Uilentocht Dwingelderveld - Zaterdag 13 december

Nieuws
18-11-2014

In het Dwingelderveld vindt u prachtige unieke uilen. Zodra het licht vriest en de hemel helder is, wordt de kans op ontmoeting met een uil aanzienlijk groter. Vaak zitten de uilen dicht bij elkaar. Ze houden niet van krakende geluiden en opvallende kleuren. Draagt u daarom geen schoenen die veel geluid maken en probeert u kleding te dragen met een gedekte kleur. 

Lees meer

Drenthe ‘jaagt' op edelhert

Nieuws
14-11-2014

DWINGELOO/ASSEN - Recreatieondernemers willen liever nog vandaag dan morgen dat edelherten naar Drenthe komen. De introductie van groot wild geeft een nieuwe impuls aan recreatie en toerisme. Het Dagblad van het Noorden schreef erover in de krant van 30 oktober 2014.

Lees meer

Workshop bloemschikken woensdag 12 november in De Weyert te Dwingeloo

Nieuws
05-11-2014

In Dwingeloo en omgeving is er altijd iets te doen! Op woensdag 12 november kunt u deelnemen aan een leuke workshop bloemschikken. Wilt u deelnemen aan de workshop? Dan wordt u om 14.30 uur verwacht bij Woonservicecentrum De Weyert. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 4,00 om de materiaalkosten te dekken. Aanmelding vooraf is verplicht. We hopen na afloop mooie bloemstukken te mogen bewonderen.     

Lees meer

Workshop Landschapsfotografie in het Dwingelderveld – Zaterdag 8 november

Nieuws
28-10-2014

Fotograaf Axel Wiewel geeft op zaterdag 8 november de workshop Landschapsfotografie. Het Nationaal Park Dwingelderveld is de ideale locatie voor deze workshop. Vrijetijdsfotografen krijgen in de ochtend theorieles over digitaal fotograferen en zullen in de middag buiten fotograferen. De hobbyfotografen leren hoe ze prachtige foto’s van het landschap kunnen maken met hun eigen camera. 

Lees meer

Braderie Dwingeloo - Zondag 2 november

Nieuws
21-10-2014

Kom op zondag 2 november naar de Braderie Dwingeloo. De braderie en vlooienmarkt wordt op de Brink te Dwingeloo gehouden. Bij deze markt in het prachtige Drentse dorp zijn veel standhouders aanwezig. U vindt er diverse producten, zoals onder andere boeken, tassen, kleding, etenswaren en sieraden. Ook zullen particulieren hun spulletjes voor een betaalbaar prijsje op de vlomarkt verkopen. 

Lees meer

Zaterdagavond 25 oktober wereldberoemde 'Dwingeloo Radiotelescoop' open!

Nieuws
14-10-2014

Aan de rand van het Dwingelderveld staat de wereldberoemde Dwingeloo Radiotelescoop (DRT) in een radiostiltegebied. Deze plek in de buurt van het Drentse dorp Dwingeloo is gekozen om storingen van verkeer e.d. te voorkomen. Met de radiotelescoop is het mogelijk om astronomische waarnemingen te doen. Tijdens de Nacht van de Nacht 2014 op zaterdag 25 oktober zal de telescoop in de avond van 19.00 tot 23.00 uur open zijn.

Lees meer

Bosdag herfst Dwingelderveld – Zaterdag 11 oktober

Nieuws
07-10-2014

Herfst, een seizoen waarin een wandeling in het Dwingelderveld prachtig is. De bomen laten immers hun bladeren vallen en de natuur gaat er anders uitzien. Op zaterdag 11 oktober is de ‘Bosdag herfst Dwingelderveld’.

Lees meer

Maandag 13 oktober Najaarsmarkt Dwingeloo

Nieuws
24-09-2014

Bezoek op maandag 13 oktober de jaarmarkt op De Brink in Dwingeloo! De jaarmarkten in Dwingeloo zijn altijd in het voor- en najaar. De van oorsprong paarden- en schapenmarkt is tegenwoordig ook een uitgebreide goederenmarkt. Naast de verkoop van paarden, vindt u er honderd zeer verschillende kramen met diverse producten.

Lees meer

Zondag 5 oktober MCD-run in Dwingeloo

Nieuws
16-09-2014

Bewegen is goed en wat is er nu mooier dan bewegen in de Drentse omgeving? Op zondag 5 oktober is de recreatieve run van 1 km voor kinderen. Voor kinderen boven de 12 jaar en volwassenen is er een route van 5 of 10 km. De opbrengst van de run gaat naar een goed lokaal doel dat met gezondheid en beweging te maken heeft. De loop is georganiseerd door Fysiotherapie Dwingeloo en Kinderfysiotherapie Dwingeloo. 

Lees meer

Kom paddenstoelen ontdekken op zaterdag 20 september!

Nieuws
09-09-2014

Op zaterdag 20 september kunt u, samen met de gidsen van Natuurmonumenten, wandelen door  de Anserdennen. Tijdens deze wandeling nemen we prachtige paddenstoelen onder de loep. Indien u een loep in bezit heeft, raden we u aan deze mee te nemen.

Lees meer

Zaterdag 6 september Open Dag Nationaal Park Dwingelderveld!

Nieuws
03-09-2014

Het Nationaal Park Dwingelderveld is elke dag toegankelijk voor bezoekers. Maar op zaterdag 6 september een speciale Open Dag. De reden voor de kijk- en doedag is dat er de afgelopen jaren behoorlijk veel is veranderd in positieve zin. Bekijk hier de video van Dwingelderveld - terug naar de natuur!

Lees meer

Zaterdag 13 september ´Anne de Vries´ huisje open voor publiek

Nieuws
26-08-2014

In het Dwingelderveld vindt u het ‘’Huisje op de Benderse Berg’’, ook wel het ´Anne de Vries´ huisje genoemd. Op zaterdag 13 september is dit monument open voor publiek. De open dag is onderdeel van de Cultuur Monumenten Maand van Natuurmonumenten.

Lees meer

Fiets4daagse Dwingeloo – Dinsdag 26 t/m vrijdag 29 augustus

Nieuws
19-08-2014

De Fiets4daagse Dwingeloo laat u kennismaken met de unieke natuur van het groenste dorp van Europa. Dwingeloo ligt tussen het Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Lees meer

Nationale Indonesische feestdag wordt op zondag 17 augustus in Kallenkote gevierd!

Nieuws
12-08-2014

Op een half uur afstand van het Drentse Dwingelderveld vindt u het dorp Kallenkote, waarin tropisch Dierenpark Taman Indonesia gevestigd is. Ter ere van de Onafhankelijkheidsdag van Indonesië heeft het dierenpark op zondag 17 augustus van 10.00 tot 16.00 uur groot feest.

Lees meer

Huifkartocht Heide Dwingelderveld op dinsdag 12 augustus

Nieuws
05-08-2014

Bent u een echte natuurliefhebber? Dan mag u de Huifkartocht Heide Dwingelderveld op dinsdag 12 augustus niet missen. Tijdens de tocht bekijkt u, onder leiding van een gids van Natuurmonumenten, het grootste natte heidegebied van Europa.

Lees meer

Orchideeënexcursie te Havelte – Dinsdag 5 augustus 2014

Nieuws
29-07-2014

Natuurfotograaf Machiel de Vos zal op dinsdag 5 augustus de Orchideeënexcursie in Havelte leiden. Deze excursie, waaraan u gratis kunt deelnemen, begint bij de grote startbaan in Havelte.

Lees meer

Berenjacht op Camping Torentjeshoek in Dwingeloo – Dinsdag 29 juli

Nieuws
22-07-2014

Op dinsdag 29 juli is de ‘Berenjacht’ van de Wampex-dagen. Evenement Wampex Dwingeloo wordt dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd. Onder andere ploegen van Camping Torentjeshoek uit Dwingeloo strijden - tijdens een lange wandel- en survivaltocht  – om de felbegeerde prijs.

Lees meer

Prachtbeelden in ‘Dwingelderveld, terug naar de natuur’ op RTV Drenthe

Nieuws
10-07-2014

Het programma ‘Dwingelderveld, terug naar de natuur’ op RTV Drenthe is volledig gewijd aan het mooie Dwingelderveld. Er worden prachtbeelden laten zien van de Drentse natuur. Bekijk hier een aantal afleveringen.

Lees meer

Schilderworkshop voor kind en (groot)ouders op zondag 20 juli

Nieuws
08-07-2014

Het Dwingelderveld is een inspiratiebron voor velen. Zondag 20 juli kunt u samen deelnemen aan een wandeling en schilderworkshop. Voordat u  start met schilderen maakt u samen met uw kind of kleinkind, onder leiding van een gids van Natuurmonumenten, een prachtige wandeling.

Lees meer

Het Schaapscheerdersfeest & Wolfestival - zondag 6 juli

Nieuws
26-06-2014

Op 20 minuten afstand van het Dwingelderveld ligt het dorp Orvelte. In deze gezellige Drentse plaats is op zondag 6 juli het schaapscheerdersfeest en het wolfestival. Verwacht wordt  dat de Brink deze dag weer bol zal staan van activiteiten op het gebied van wol, Ierse folkmuziek, straattheater en kinderactiviteiten. De schapen van de Schoonebeker kudde in Orvelte gaan tijdens het schaapscheerdersfeest weer uit de kleren. Voor de creatievelingen is het een ideale markt om gereedschappen en andere materialen voor het spinnen, vilten en breien te kopen. Een optreden van de folk-swingband UNICORN maakt het muziek mogelijk.  

Lees meer

New Life Dieverbrug - Verzamelmarkt Dwingeloo –zaterdag 28 juni

Nieuws
18-06-2014

Bent u op zaterdag 28 juni in Drenthe? Dan is een bezoek aan de Verzamelmarkt Dwingeloo een must. De winkeliers van de Dieversluis organiseren namelijk de New Life dagen op drie zaterdagen in juni, juli en augustus. Op zaterdag 28 juni vindt u stands met onder andere hobbymaterialen. Antiek, brocante, kunst en creatieve trends zullen op deze markt zeker niet ontbreken. Zelf kunt u ook creatief aan de slag in leuke workshops. En muziekliefhebbers opgelet, er zullen allerlei soorten muziekinstrumenten aanwezig zijn en niet te vergeten een open podium!

Lees meer

Voorstelling Shakespearetheater Diever van start ‘2014 Lang leve de liefde’

Nieuws
11-06-2014

Bent u op vakantie in het Dwingelderveld? Dan is een uitje naar het nabijgelegen Diever een aanrader. In het Shakespearetheater Diever wordt vanaf zaterdag 21 juni een nieuw stuk laten zien, genaamd 2014 Lang leve de liefde.

Lees meer

Viltcursus camping De Olde Bârgen in Dwingeloo – maandag 23 tot en met vrijdag 27 juni

Nieuws
03-06-2014

Voor de creatievelingen onder ons is er een leuke viltcursus op camping De Olde Bârgen in Dwingeloo. Deze vijfdaagse cursus begint elke dag om 9.30 en eindigt om 16.00 uur. Een druk, maar gezellig programma zal zorgen voor de mooiste ontwerpen. Met water, zeep en gekleurd Merino zullen er bijvoorbeeld prachtige sfeervolle windlichten worden gemaakt. Ook zal er een sjaal worden gevilt. U komt niet met lege handen thuis, met diverse wolsoorten en andere vezels kunt u uw creativiteit de vrije loop laten.  

Lees meer

Zondagmiddagwandeling Dwingelderveld; eropuit in de natuur!

Nieuws
28-05-2014

Verken op zondag 8 juni individueel of samen met vrienden en familie het Dwingelderveld. Onder leiding van een gids kunt u van 14.00 tot 15.30 uur de natuur van het Nationaal Park Dwingelderveld ontdekken. Schroom niet om al uw natuurvragen aan de ervaren gids te stellen. Een kop warme chocolademelk staat bij terugkomst op u te wachten. 

Lees meer

De tweeëntwintigste Keramiekmarkt te Dwingeloo – Donderdag 29 mei 2014

Nieuws
20-05-2014

Nabij het Dwingelderveld kunt u op Hemelvaartsdag een bezoek brengen aan de Keramiekmarkt in Dwingeloo. Deze markt zal bij de Brink van Dwingeloo rondom de braandkoele ‘De Riete’ zijn. Tijdens deze markt zullen 95 keramisten uit het binnen- en buitenland u voor voorzien van demonstraties en attracties. U kunt hier oudere pottenbakkerskunst, maar ook de nieuwste sculpturen bewonderen.

Lees meer

27 mei workshop metalen vlinder pimpen

Nieuws
13-05-2014

In het Drentse Dwingelderveld zijn veel soorten en kleuren vlinders te vinden. Wandel door het Nationaal Park Dwingelderveld en bekijk deze kleurrijke dieren goed, zodat u de details kunt gebruiken tijdens het schilderen. Bij Atelier Creatieve Expressie zal namelijk op dinsdag 27 mei een creatieve workshop worden gehouden. Deze tweeënhalf uur durende workshop staat in het teken van het verven van een metalen vlinder. Speciaal met Diams 3D-verf kunt u uw vlinder helemaal naar eigen inzicht pimpen.

Lees meer

Dag van de Nationale Parken, Dwingelderveld viert mee - Zondag 25 mei

Nieuws
30-04-2014

Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld laat de Dag van het Nationaal Park niet ongemerkt aan haar neus voorbijgaan. De jaarlijks terugkerende dag staat in het teken van activiteiten in de prachtige natuur van de Nationale Parken. Deze dag is bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld een Open Muziekpodium te vinden. Tussen 12.30 en 15.30 uur mag een ieder zijn of haar muzikale talent laten zien, want het thema van deze dag is ‘muziek’.

Lees meer

Kleine Beestjesdag Dwingelderveld – Dinsdag 29 april

Nieuws
22-04-2014

Het Drentse Dwingelderveld is de perfecte leefomgeving voor ontzettend veel dieren. Naast zoogdieren en vogels zijn er veel insecten te vinden in het natuurgebied. Insecten zijn verreweg de grootste groep dieren die er bestaan.

Lees meer

De Paasdagen in en rondom het Dwingelderveld

Nieuws
15-04-2014

Wilt u eropuit met Pasen in Drenthe? Het Nationaal Park Dwingelderveld en de omgeving van het Dwingelderveld maken het ook deze feestdagen weer mogelijk met leuke activiteiten.

Lees meer

Opening Beeldentuin in Frederiksoord – 12 april 2014

Nieuws
03-04-2014

Op ongeveer 15 km afstand van Dwingeloo ligt het dorp Frederiksoord. In dit dorp is Museum de Koloniehof gevestigd. Op zaterdag 12 april zal de opening van de Beeldentuin om 11.00 uur plaatsvinden. Het belooft een spektakel te worden, want er wordt een compleet nieuwe expositie voor het publiek geopend. Bent u nieuwsgierig naar de creativiteit van de kunstenaars, welke in de nieuwe expositie is te zien? Kom dan zeker een kijkje nemen bij de opening!

Lees meer

De zoektocht naar vogels in het Dwingelderveld – Zaterdag 5 april

Nieuws
01-04-2014

Het Dwingelderveld is een beschermd natuurgebied, waar veel prachtige vogels rondfladderen. Ga met de IVN-gids mee op de twee uur durende ontdekkingstocht om te horen welke bijzondere vogels in het mooie cultuurhistorische landschap van het Dwingelderveld leven. Echt een activiteit voor de vroege vogels, want om 6.30 uur is het vertrek. Samen met de gids luistert u naar het mooie geluid van de vogels, zodat u na afloop van de wandeling een echte vogel(zang)kenner bent! 

Lees meer

‘Vrij gezellige zondag’ – 30 maart 2014

Nieuws
18-03-2014

Om 16:00 uur start de wandeling door het Nationaal Park Dwingelderveld bij de Bospub. Met uw gezelschap door de bossen en over de heidevelden en vennen. Na de relaxte wandeling kunt u vanaf 17:00 uur luisteren naar de fenomenale stem en het gitaargeluid van duo Talmen.

Lees meer

Zondag 23 maart Taribush Wandelfestival

Nieuws
20-03-2014

Taribush Kamp de Marke in Lheebroek is gelegen in de bossen van het Nationaal Park Dwingelderveld, een groot natuurgebied in de omgeving van Dwingeloo. Op deze bijzondere locatie wordt het Taribush Wandelfestival gehouden. Dit is een gezellig evenement met verschillende wandeltochten en speciale activiteiten.

Lees meer

’Taal an Taofel’ – Zondag 23 maart 2014

Nieuws
12-03-2014

In het Drentse Dwingeloo is altijd iets te beleven. Taal an Taofel is een bijzonder initiatief van het Huus van de Taol en Stichting Het Drentse Boek. Het initiatief is gericht op liefhebbers van muziek en literatuur in de streektaal en spreekt ook mensen aan die houden van een Drentse lekkernij. Al eerder genoten veel mensen van het succesvolle programma. Te gast bij deze bijeenkomst zijn dichter en vertaler Egbert Hovenkamp II, de zangeres van Drentse luisterliedjes Tiny Klomp en Jan Germs, hij is onder andere schrijver van de Drentse streektaal. Schrijf u nu in en leer en geniet van de Drentse streektaal!

Lees meer

Zondagmiddag 16 maart – Lezing bij ‘BroodjeKunst’ door Peter van der Veen

Nieuws
06-03-2014

Aanstaande zondag houdt schilder en tevens lid van de kunstgroep ‘TAKE5’ Peter van der Veen een lezing. Deze lezing gaat over zijn abstracte werken, zijn overstap van dichter naar schilder en zijn deelname aan de ‘TAKE 5 groep’. Deze  interessante bijeenkomst zal plaatsvinden in de galerie-ruimte van restaurant ‘Onder de Eiken’ te Dwingeloo.

Lees meer

Radiotelescoop Dwingeloo Open Monument van de maand

Nieuws
04-03-2014

De Radiotelescoop van Dwingeloo is Open Monument van de maand Maart. Op zaterdag 8 maart is de Radiotelescoop in Dwingeloo van 14.00 tot 17.00 uur gratis opengesteld voor het publiek. Ook zal er extra aandacht worden besteed aan de roemrijke geschiedenis van het monument.

Lees meer

Workshop Landschapsfotografie Nationaal Park Dwingelderveld – Zaterdag 22 maart

Nieuws
25-02-2014

Digitale vrijetijdsfotografen opgelet!
Lijkt het u leuk om meer te leren over digitaal fotograferen en om met uw eigen camera geweldige landschapsfoto`s te maken?  Dan is de workshop ‘Landschapsfotografie voor digitale vrijetijdsfotografen’ echt iets voor u.

Lees meer

Maandag 24 februari - Bosdag Dwingelderveld

Nieuws
13-02-2014

Bent u aan het overnachten rond het Dwingelderveld of woont u in Drenthe en heeft u zin in een leuke ontdekkingstocht in het sfeervolle esdorp Ruinen?

Lees meer

15 februari – Huifkartocht bij volle maan

Nieuws
05-02-2014

Heeft u even geen zin in wandelen of fietsen, maar ziet u wel graag de Drentse natuur? Ga dan mee op huifkartocht en aanschouw ons mooie Drenthe bij volle maan.

Lees meer

31 januari: verhalenavond

Nieuws
30-01-2014

In 1881 is Huize ‘Welgelegen’ gebouwd, op een schitterende locatie in het dorpje Koekange in Drenthe.  Het landgoed biedt tegenwoordig pensionstalling voor paarden en het geeft u de mogelijkheid om er te verblijven. Bovendien is het de locatie van de verhalenavonden, die de huiseigenaren familie Bout in samenwerking met de Drentse dichter Ria Westerhuis organiseert.

Lees meer

Een dagje uit?

Nieuws
21-01-2014

Wilt u de prachtige natuur van het Nationaalpark Dwingelderveld op een wel heel bijzondere wijze ervaren? Dat kan prima tijdens een ontspannen wandeling, maar ook tijdens een speciale tocht rondom het groenste dorp van Nederland, namelijk Dwingeloo.

Lees meer

11 januari ATB-tocht: 25, 35 of 50 kilometer Ruinen en omgeving

Nieuws
09-01-2014

In Ruinen start vanaf de voetbalkantine een veldtoertocht voor ATB-liefhebbers. Deze tocht loopt via de Anserdennen naar het Nationaal Park Dwingelderveld. De eerste kilometers zullen vooral bestaan uit singletracks en een technisch parcours. Na de routesplitsing voor de 25 km zullen er bredere paden afgewisseld worden met singletracks.

Lees meer

Zondag 29 december: 'Wilde Buiten Dagen'

Nieuws
24-12-2013

Op zondag 29 december vindt de activiteit ‘Wilde Buiten Dagen’ plaats bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er van 11:00-15:00 uur het volgende georganiseerd: vetbollen, vogelsnacks en pindaslingers maken, samen met de boswachter naar de vogels kijken en een interessante vogelquiz. Trek je oude kleren aan en doe mee! 

Lees meer

24 december: Kerstwandeling Dwingeloo

Nieuws
18-12-2013

Het is bijna weer zover: kerst! Een feest van familie, warmte en gezelligheid. De warmte en gezelligheid kunt u zelfs al een dag voor de kerst ervaren, tijdens de kerstwandeling in Dwingeloo. Koude donkere dagen voor kerst? Welnee, in de mooie omgeving van Dwingeloo zal de vuurkorf branden! Kom samen met familie genieten van deze kerstwandeling. 

Lees meer

Zaterdag 28 december opnieuw het succesvolle Winterzinnen!

Nieuws
12-12-2013

De eerste editie van Winterzinnen was vorig jaar een groot succes! Het muziek en de literatuur tezamen was voor velen een geweldige beleving. Stichting Zomerzinnen besloot daarom de tweede editie van Winterzinnen te organiseren, en wel op 28 december van 16:00-20.30 uur in en rond Museums Vledder

Lees meer

Sterrenkijkavond voor jong en oud op 21 december

Nieuws
05-12-2013

Aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld vindt u Planetron Cinedome. Maar liefst 350 m² is het grote koepelscherm waarop de voorstellingen met educatief karakter zijn te zien. Planetron Cinedome heeft op zaterdag 21 december van 20.30 tot 23.00 uur een sterrenkijkavond voor zowel jong als oud.

Lees meer

Zaterdag 7 december: Kerstmarkt op De Brink in Dwingeloo

Nieuws
28-11-2013

De kerst is in aantocht en dus tijd voor een leuke kerstmarkt om in kerstsferen te komen! Op 7 december 2013 wordt voor de vijfde keer een gezellige kerstmarkt in Dwingeloo gehouden.

Lees meer

Natuurtonen tijdens schitterende wandelroutes!

Nieuws
28-11-2013

Zondag 1 december is het eindelijk zover! De Midwinterhoorn Kuiertocht 2013 in Zuidwolde. Een enthousiaste blaasgroep, genaamd ‘’De Ekelbloazers’’ laten door middel van een oud houten blaasinstrument geweldige natuurtonen horen.  Proef tijdens de schitterende wandelroutes samen met hen de sfeer van de cultuur rondom Zuidwolde. De routes die u kunt bewandelen bestaan uit zowel 6 als 9 kilometer. Tussen 11.00 en 13.30 uur kunt u starten vanaf Cafetaria Eethuis Het Busstation, Hoofdstraat 43.

Drenthe favoriet voor wonen en recreatie

Nieuws
15-11-2013

Ziet u het zitten om in Drenthe te gaan wonen? De provincie is super populair als het gaat om wonen, werken en recreatie. Ruim 1 op de 5 Nederlanders zou wel in Drenthe willen wonen. En als toeristische provincie staat Drenthe op plaats twee onder de Nederlanders. Meer dan de helft van onze landgenoten geeft aan graag te recreëren in Drenthe.

Wilt u weten waarom wij Nederlanders Drenthe nou zo top vinden? Kijk dan op de website van Touristinfo Drenthe

Oeloek speelt "Prille Roest"

Nieuws
08-11-2013

In Prille Roest verheffen onhandige figuren stuntelen tot kunt. Het is erop, maar meestal eronder. Slagen was nog nooit zo  kansloos en falen was nog nooit zo raak. Prille Roest is spektakel op de vierkante milimeter en dat geheel in de stijl van Oeloek: krankzinnige dialogen, muzikale uitspattingen en fysiek beukwerk. De regie is in handen van Martin van Waardenberg (bekend van de film De Marathon). 

Lees meer

Iedere eerste zondag van de maand: kunst op zondag

Nieuws
31-10-2013

In Bezoekerscentrum Dwingelderveld kunt u in de maanden november tot en met april kennis maken met kunst.

Lees meer

Zaterdag 2 november: Open Bedrijven dagen in De Wolden

Nieuws
29-10-2013

Op zaterdag 2 november openen vele bedrijven in De Wolden hun deuren tijdens de Open Bedrijven Dagen. Tussen 10.00 en 16.00 uur is publiek welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Lees meer

Opening ecoduct A28

Nieuws
23-10-2013

Dinsdag 29 oktober wordt het ecoduct over de A28 officieel geopend door gedeputeerde Rein Munniksma. Dit in samenspraak met Sieben Poel, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Willem Urlings, voorzitter van de bestuurscommissie Dwingelderveld. 

Lees meer

Full Moon Siepel Blues festival

Nieuws
10-10-2013

Zaterdagavond 19 oktober staat Dwingeloo in het teken van het Full Moon Siepel Blues Festival. De hele avond en nacht zijn in alle cafés en restaurants live optredens van bands en artiesten uit de blueswereld. 

Lees meer

AVD Cross/Dwingelderveldloop op zaterdag 26 oktober

Nieuws
26-09-2013

Op zaterdag 26 oktober 2013 wordt voor de 49e keer in de bossen van Dwingeloo de AVD Cross georganiseerd. Voor recreanten is er de Dwingelderveldloop.

Lees meer

14 oktober: Dwingelermarkt op de Brink

Nieuws
26-09-2013

Op maandag 14 oktober kunt u de gezellige najaarseditie van de Dwingelermarkt op de Brink bezoeken.

Lees meer

Sterrenkijkavond in Dwingeloo op 28 september

Nieuws
12-09-2013

Hebt u de Kleine Beer of de Poolster wel eens gezien? Bent u benieuwd hoe de ringen om Saturnus er nu echt uitzien? Niet? Dan is de Sterrenkijkavond in het Planetron Cinedome in Dwingeloo op 28 september zeker iets voor u! 

Lees meer

Midwinterhoorn Kuiertocht 2013

Nieuws
12-09-2013

Staat het al in uw agenda? Zondag 1 december is er een wandeltocht in Zuidwolde.

De midwinterhoornblazers uit Zuidwolde halen in december hun hoorns weer tevoorschijn voor het traditionele midwinterhoorn blazen. Op de eerste zondag van advent (dit jaar op 1 december) wordt een kuiertocht gehouden die in het teken staat van de oergeluiden van de hoorns.

U wandelt een mooie route van 6 of 9 kilometer die langs historische boerderijen in de streek voert. Onderweg treft u de indrukwekkende midwinterhoorns en hun blazers. Op de route is er volop gelegenheid om te genieten van lekkere winterse versnaperingen zoals glühwein of snert.

Lees meer

Bezoek de radiotelescoop tijdens de Open Monumentendagen

Nieuws
05-09-2013

In het weekend van 14 en 15 september worden de Open Monumentendagen gehouden. Tijdens dit weekend zijn duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk voor publiek. Ga op toer door Drenthe en bezoek het Armenhuis in Diever, De Elektriciteitscentrale in Veenhuizen of de Radiotelescoop in Dwingeloo.

Radiotelescoop Dwingeloo
De unieke radiotelescoop van Dwingeloo is een Top 100 rijksmonument uit de wederopbouwperiode. De telescoop werd gebouwd in 1954 en was destijds de grootste ter wereld. Hij werd in 1956 officieel geopend door koningin Juliana. Op 29 januari 2007 is de stichting CAMRAS opgericht, die zich met behulp van vrijwilligers heeft ingespannen om dit unieke monument te restaureren. Deze restauratie is in het voorjaar van 2013 met succes voltooid, dus kom het resultaat aanschouwen aan de rand van het nationale park Dwingelderveld!

7 en 8 september Sterrenfestival

Nieuws
05-09-2013

Komend weekend is er in Dwingeloo weer een muziekfestival van Europese folkmuziek. Het weekend wordt ieder jaar in september gehouden in combinatie met de Culturele UITmarkt (zaterdag) en de Duurzame markt (zondag).

Het festival is gratis toegankelijk, dus u bent van harte welkom op de Brink in Dwingeloo.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van het Sterrenfestival.

Dagje naar Planetron Cinedome

Nieuws
30-08-2013

Op zoek naar een leuk attractiepark in Drenthe? Planetron Cinedome is een leuk en leerzaam attractiepark in Drenthe. Voor jong en oud hebben ze interessante voorstellingen. Geniet van rondomfilms, die geprojecteerd worden op het enorme scherm. Of ga naar de leerzame expositieruimte over sterren, planeten en ruimtevaart. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om ´s avonds sterren te kijken via de grootste professionele optische telescoop van Nederland.

Meer informatie vind je op de website van Planetron

Ontdek het Nationaal Park Dwingelderveld op de fiets

Nieuws
26-08-2013

Ga op pad met een gids door het Nationaal Park Dwingelderveld. Tijdens een fietsexcursie wordt u in 2,5 uur door de prachtige natuur geleid. De gids kan u alles vertellen over de omgeving.

Wanneer?

  • 27 augustus
  • 3 september
  • 10 september
  • 17 september
  • 24 september

Inschrijven in niet nodig. U kunt gewoon lekker langs gaan bij het Tourist Info Punt in Dwingeloo of Diever en meteen vertrekken!

Fietsvierdaagse: 27 t/m 30 augustus

Nieuws
20-08-2013

Cultureel Centrum Over Entinghe organiseert de Fiets4Daagse Dwingeloo. Deze vierdaagse fietstocht wordt gehouden van 27 tot en met 30 augustus.

Fietsen in de directe omgeving van Dwingeloo, betekent kennismaken met fraaie natuur, cultuur en heel veel kilometers mooie fietspaden. U fietst door gezellige en rustieke brinkdorpen, langs de esgronden en door beekdalen. Dwingeloo ligt ingeklemd tussen twee nationale parken het “Dwingelerveld” en het “Drents-Friese Wold”.

Er zijn routes van 40 km of 25 km. De start en finish vinden plaats bij het Cultureel Centrum Over Entinghe, Entingheweg 13 in Dwingeloo.  U kunt voor vier dagen of voor een enkele dag inschrijven.

Meer informatie is te vinden op www.fiets4daagse-dwingeloo.nl.

 

Wampex: survival 2 en 3 augustus

Nieuws
30-07-2013

Ieder jaar wordt er op Torentjeshoek een Wampex georganiseerd. In ploegen strijden de deelnemers in een survival om de eeuwige roem. Voor iedere leeftijdscategorie is een passende Wampex georganiseerd.

  • De Berejacht - voor kinderen van 4 t/m 9 jaar. Een speurtocht met avontuurlijke opdrachten
  • Junior Wampex - voor kinderen van 10 t/m 17 jaar. Een mooie toch met vlotvaren, touwbruggen, hindernissen en meer. Survivallen op zijn best en strijden om de wisselbeker.
  • Wampex - voor volwassenen. Ga de uitdaging aan en doe mee aan de slopende nachtelijke speurtocht door de natuur en dorpen. Te voet wordt een parcours van 40 kilometer afgelegd. Denkwerk en doorzettingsvermogen zullen u uiteindelijk naar de eindstreep leiden.

Kijk voor meer informatie op www.wampexdwingeloo.nl

Sushi zomerweek bij Hotel Wesseling

Nieuws
30-07-2013

Gek op sushi of nieuwsgierig naar de Oosterse smaken? Geniet van vrijdag 2 tot en met donderdag 8 augustus van de Sushi Zomerweek bij Hotel Wesseling op De Brink in Dwingeloo. De huisgemaakte sushi is heerlijk in combinatie met een van de wijnen van de uitgebreide wijnkaart. Bezoek de website van Hotel Wesseling om te reserveren. Vanaf € 9,50 per persoon.

Iedere woensdag: Siepeldag

Nieuws
16-07-2013

Nabij de Siepeltoren in Dwingeloo wordt iedere woensdag in de zomermaanden Siepeldag gehouden. De ‘siepel’, de ui-vormige toren van de Nederlands Hervormde kerk is van verre te zien. U vindt de kerk op de Brink in Dwingeloo. De Siepeldagen hebben iedere week een andere thema, met altijd volop vertier en activiteiten. Zeer de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast het programma!

Lees meer

Bezoek koning en koningin aan Dwingeloo

Nieuws
24-06-2013

Op dinsdag 28 mei heeft het koningspaar de provincies Drenthe en Groningen bezocht. In de ochtend waren zij in Groningen en Leek, rond het middaguur arriveerden zij in Roden. Daar werden zij verwelkomd door de commissaris van de koning en vond een ontmoeting plaats met vijftig Groningers en vijftig Drenten. Na Roden bezochten zij Dwingeloo, Beilen en Assen. 

In Dwingeloo werd flink uitgepakt en konden de koning en koningin rekenen op een feestelijk onthaal op De Brink! 

Dwingeloo uitgeroepen tot 'Groenste dorp van Europa'

Nieuws
31-05-2013

De verkiezing in 2012 tot het 'Groenste dorp van Europa' is gewonnen door Dwingeloo.

Lees meer

Boek nu 4 dagen koninklijke luxe voor de prijs van 2!

Nieuws
28-05-2013

Het Koningspaar komt dindag 28 mei naar Dwingeloo! Boek daarom nu het Dwingelder Oranje arrangement, waarbij u vier nachten verblijft bij de deelnemende bedrijven voor de prijs van 2.

Lees meer

Feest oranje